• Αγρόκτημα Αμφίκαια Παρνασσός
  223 4048860 223 4048885 697 7596196

   

  Τοποθεσία

  Το αγρόκτημα Αμφίκαια βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού, ανάμεσα στα χωριά Αμφίκλεια και Τιθορέα.

  Για να έρθετε με αυτοκίνητο, ξεκινώντας από την Αθήνα, στο 110ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής οδού βγείτε στην έξοδο του Κάστρου με κατεύθυνση προς Ορχομενό – Λειβαδιά. Μόλις περάσετε τον Ορχομενό θα βρείτε τη διασταύρωση με την Παλιά Εθνική οδό και θα ακολουθήσετε το δρόμο με κατεύθυνση Κάτω Τιθορέα – Αμφίκλεια – Λαμία. Πέντε περίπου χιλιόμετρα μετά την Κάτω Τιθορέα και 2 χιλιόμετρα μετά την σιδηροδρομική διάβαση, στο 156ο χιλιόμετρο (υπάρχουν πέτρινοι χιλιομετροδείκτες), θα συναντήσετε την πρώτη ξύλινη πινακίδα με το όνομα Αμφίκαια(στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει και η ταμπέλα κάτω καλύβια Αμφίκλειας καθώς και μία πέτρινη βρύση) και, στρίβοντας αριστερά(υπάρχει ταμπέλα Αμφίκαια και προς Άγιο Ιωάννη Θεολόγο), θα οδηγηθείτε στην είσοδο του αγροκτήματος (2 χιλιόμετρα καλού χωματόδρομου) Δείτε στο χάρτη τη διαδρομή Αθήνα – Αμφίκλεια Παρνασσός.

  Για να έρθετε από τη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσετε τη διαδρομή Λάρισα – Λαμία και μέσω Μπράλου θα φτάσετε ως την Αμφίκλεια. Θα κινηθείτε προς την Τιθορέα και, μετά από 7 χιλιόμετρα, θα στρίψετε δεξιά ακολουθώντας τις πινακίδες.( 2 χιλιόμετρα μετά το πρατήριο ΕΛΙΝ που θα δείτε στην αριστερή σας πλευρά)

  Για να έρθετε με τρένο, από το Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα ή από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, αρκεί να επιλέξετε ένα από τα δρομολόγια της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη, να αποβιβαστείτε στο σταθμό Τιθορέας.(Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να φροντίσουμε για την άμεση μεταφορά σας στο αγρόκτημα με ταξί).

  Τους χειμερινούς μήνες σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών υπάρχει δυνατότητα εκχιονισμού στον αγροτικό δρόμο που ενώνει το αγρόκτημα με την παλαιά εθνική οδό.