• Αγρόκτημα Αμφίκαια Παρνασσός
    223 4048860 223 4048885 697 7596196

    Μονάδα τηλεϊατρικής στο αγρόκτημα Αμφίκαια

    10 Απρίλιου του 2009 εγκαινιάστηκε μικρή μονάδα τηλεϊατρικής στο αγρόκτημα μας.

    Φανταστείτε, λέει, να είχατε – μακριά από εμάς! – ένα πρόβλημα υγείας που απαιτεί τακτική παρακολούθηση και συχνό έλεγχο των ζωτικών παραμέτρων σας από το γιατρό σας, εκείνον που σας φροντίζει τόσον καιρό και τον εμπιστεύεστε απόλυτα, σε σημείο ώστε να μην απομακρύνεστε ιδιαίτερα από αυτόν, όχι για να πάτε σε άλλη χώρα, αλλά ούτε καν σε άλλη πόλη…

    Γνωστή η περίπτωση και την έχουμε βιώσει πολλές φορές, με συγγενείς και φίλους που ούτε διακοπές δεν πάνε πια, όχι γιατί δεν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους, αλλά γιατί φοβούνται να βρεθούν εκτός της «ακτίνας δράσης» του γιατρού τους!

    Ίσως αυτή να ήταν μια πολύ καλή προφύλαξη τα προηγούμενα χρόνια, αφού κάλυπτε κάθε πιθανό και απίθανο ενδεχόμενο, όμως, οι ενδιαφερόμενοι είναι καιρός πια να αρχίσουν να αναθεωρούν τις απόψεις τους, καθώς υπάρχουν τρόποι και λύσεις ώστε να έχουν «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο», με άλλα λόγια και διακοπές να πάνε και να μην «απομακρύνονται» από το γιατρό τους. «Καλή μάγισσα», όχι μόνο γι’ αυτούς, αλλά για όλους μας, αναδεικνύεται άλλη μια φορά η τεχνολογική πρόοδος και ιδιαίτερα αυτή που έχει σημειωθεί τελευταία στο χώρο της τηλεϊατρικής.

    Περισσότερα http://technologein.pathfinder.gr/ehealth/