• Αγρόκτημα Αμφίκαια Παρνασσός
  223 4048860 223 4048885 697 7596196

  Ο καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων

  Σύμφωνα και με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία ο καιρός δεν θα μας κάνει το χατίρι για “λευκά” Χριστούγεννα αν και τις τελευταίες μέρες τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούσαν για κάτι τέτοιο!

  Πριν τα Χριστούγεννα όμως και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 22/12 πυκνές χιονοπτώσεις θα συναντάμε από τα 600 με 700 μέτρα περίπου και άνω στον ορεινό όγκο του Παρνασσού,την Κυριακή και την Δευτέρα θα παραμείνει το κρύο αλλά ο καιρός ως προς τα φαινόμενα θα είναι αισθητά βελτιωμένος.

  Για τα Χριστούγεννα όπως σας είπαμε και στην αρχή κατά ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 70% θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, βέβαια υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 30% που μπορεί να βγουν αληθινά τα παιδικά όνειρα και οι προβλέψεις να αλλάξουν άρδην!! Αυτό όμως θα ξεκαθαριστεί σχετικά γρήγορα( πιστεύουμε μέχρι αύριο βράδυ) για του λόγου το αληθές κοιτώντας κάποιος το παραπάνω διάγραμμα και ας μην έχει γνώσεις για να διαβάζει μετεωρολογικά δεδομένα ανήμερα τα Χριστούγεννα βλέπουμε πολλές γραμμές να τρέχουν προς τα πάνω θερμοκρασιακά και εξίσου πολλές να τρέχουν προς τα κάτω θερμοκρασιακά, βέβαια κάπου στην μέση μπορεί να είναι η αλήθεια!(Η πράσινη γραμμή μας δείχνει το πιο πιθανό σενάριο,ενώ η κόκκινη τον μέσο όρο θερμοκρασίας  των τελευταίων 30 ετών για την περιοχή μας)

   

  Μπορείτε να ενημερώνεστε για τον καιρό που θα κάνει στην περιοχή μας πατώντας εδώ!

  Στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού η τελευταία χιονόπτωση “άφησε” επιπλέον 15 με 20 πόντους χιονόστρωσης στις πίστες, ενώ και μετά τις χιονοπτώσεις του Σαββάτου είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν οι περισσότερες πίστες του κέντρου.

  Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Χ.Κ.Π. ενώ μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα για την λειτουργία του κέντρου πατώντας εδώ!

  Καλές γιορτές!!