• Αγρόκτημα Αμφίκαια Παρνασσός
  223 4048860 223 4048885 697 7596196

  Συνάντηση για την εκπαίδευση ασθενών και για τον ιατρικό τουρισμό στο αγρόκτημα μας.

  Συνάντηση ανταλλαγής ιδεών (brainstorming) με θέμα την εκπαίδευση ασθενών με χρόνια νοσήματα και τον ιατρικό τουρισμό πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου στο Αγρόκτημα «Αμφίκαια». Στη συνάντηση συμμετείχαν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, παθολόγοι), εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές καθώς και στελέχη επιχειρήσεων. Έγινε αποτίμηση των πολύπλευρων δράσεων προαγωγής υγείας που πραγματοποιήθηκαν στο αγρόκτημα τα τελευταία τρία χρόνια και συζητήθηκε η δυνατότητα εκπαίδευσης ασθενών στο πλαίσιο προγραμμάτων αποκατάστασης αλλά και οι προοπτικές στον αναδυόμενο τομέα του ιατρικού τουρισμού.

   

  Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως τόσο η χωροταξία και οι υποδομές του αγροκτήματος όσο και η τεχνογνωσία των συνεργατών του αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχία μελλοντικών, πιο φιλόδοξων πρωτοβουλιών.

   

  Να σημειωθεί πως το αγρόκτημα «Αμφίκαια» είναι το πρώτο κέντρο αγροτουρισμού στην Ευρώπη που διαθέτει χώρο και υποδομές τηλεϊατρικής από τον Απρίλιο του 2009, σχεδιάζοντας από τότε δράσεις ιατρικού τουρισμού, ενώ ετοιμάζεται να καινοτομήσει και πάλι με πρωτοβουλίες προαγωγής υγείας και εκπαίδευσης ασθενών μέσα σ΄ ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον.