• Αγρόκτημα Αμφίκαια Παρνασσός
  223 4048860 223 4048885 697 7596196

  Χρόνια πολλά στα ψηλά βουνά!!

  Σήμερα 20 Ιουλίου γιορτάζουμε την μνήμη του Προφήτη Ηλία , ο Άγιος των κορυφών,ο προστάτης των ορειβατών.Στο ομώνυμο εκκλησάκι στην κορυφή του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, όπως κάθε χρόνο τελέστηκε θεία λειτουργία. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και πάντα με υγεία!

  Σας παραθέτουμε λίγα λόγια  για τον λόγο που συνδέθηκε ο Προφήτης  Ηλίας με τα βουνά

  *Ο προφήτης Ηλίας, μορφή όλο φως, κατοικεί στις κορφές των βουνών, κυριαρχεί στη φύση, φέρνει ή διώχνει τη βροχή, προκαλεί τους σεισμούς.
  Έτσι πιστεύει ο λαός και γι’ αυτό έχτισε ολόασπρα τα εκκλησάκια του πάνω στο βουνό. Και δεν υπάρχει κορφούλα πάνω σ’ αυτά, που να μην έχει το ξωκλήσι του.
  Μια αρχαία παράδοση
  Μια φορά, ο Αη-Λιας, ήταν ναύτης. Επειδή έπαθε πολλά στη θάλασσα κι επειδή πολλές φορές κόντεψε να πνιγεί, βαρέθηκε τα ταξίδια κι αποφάσισε να πάει να κατοικήσει σ’ ένα μέρος όπου να μη γνωρίζουν τι είναι η θάλασσα κι ούτε καν τι είναι το κουπί. Γι’ αυτό, πήρε το κουπί στον ώμο του κι έφυγε και πήγε να βρει έναν τέτοιο τόπο. Πάει, λοιπόν, σ’ ένα χωριό και ρωτάει:
  -Πώς το λένε τούτο;
  -Κουπί, του απάντησαν.
  Απελπίστηκε τότε ο Άγιος και έτσι, γύρισε πολλούς τόπους ώσπου έφτασε στην κορφή ενός βουνού.
  -Πώς το λένε τούτο; ρώτησε.
  -Ξύλο, του απάντησαν.
  -Δόξα σοι ο Θεός, μουρμούρισε. Στήνει τότε ολόρθο το κουπί, χτίζει εκεί μια καλύβα κι αποφασίζει να ζήσει σ’ αυτόν τον τόπο ολόκληρη τη ζωή του. Γι’αυτό και τα εκκλησάκια του τα φτιάχνουν στα ψηλώματα.

  * Από onairnews.gr